اما این قابلیت علاوه بر این ها گوگل را در پشتیبانی از بانک های اطلاعاتی خود نیز یاری می رساند . به دلیل وجود تحریم ها و سایر ضوابطی که در دو سوی طرفین منعقد نشده ، گوگل به واسطه این قابلیت از این ترفند در جمع آوری اطلاعات ترافیکی شهری استفاده می کند . به این صورت که چنانچه Location در وضعیت ON باشد، سرویس های نظارتی گوگل از روی سرعت حرکت و جا به جایی کاربران گوشی های همراه در می یابند که وضعیت ترافیک به صورت روان است یا وضعیت ترافیک شدید می باشد. در سایر نقاط دنیا معاهده هایی منعقد می شود، واحدهای مربوطه در شهرداری ها این اطلاعات را در اختیار گوگل قرار داده و وضعیت ترافیک ، ساعت حرکت اتوبوس و مترو اعلان و به روز رسانی می شود .
در ایران هم با وجود اینکه این امکان به صورت سازمان یافته وجود ندارد اما وضعیت ترافیکی گزارش شده در گوگل تا حدود زیادی دقیق است به گونه ای که چنین تصور می شود گوگل اطلاعات خود را از دوربین های ناظر ترافیک اخذ می کند ، در حالی که چنین نیست ! همانطور که در بالا ذکر شد گوگل اطلاعات گزارش شده از Location گوشی های هوشمند کاربران و سرعت حرکت آن ها را طبق الگوریتم های نظارتی خود ، پارامتر های دریافتی را تحلیل و اطلاعات قابل استفاده را در اختیار کاربران قرار می دهد.
نکته قابل ذکر دیگری که در این میان وجود دارد ، چرا این ترفند یا به بیان دیگر این شیوه دریافت اطلاعات در گذشته استفاده نمی شد ؟
یکی از پاسخ هایی که شاید بتوان به این سوال داد، این است که در گذشته به دلیل استفاده از نسل دوم ارتباطی و سرعت پایین آن در به اشتراک گذاری و دریافت اطلاعات موقعیت مکانی این قابلیت ممکن نبود، حال با راه اندازی و همه گیر شدن استفاده از نسل های 3و4 تلفن همراه این امکان میسر شده است و در خیابان ها ، اتوبان ها و به طور کلی معابر اصلی و فرعی با روشن کردن دیتا توسط کاربران سرورهای هوشمند گوگل اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت می کند.
حال به عنوان مثال در تهران برای دیدن وضعیت ترافیکی ، به google.com/maps مراجعه کرده و عبارت Traffic Near Tehran را سرچ کنید . در تهران به دلیل اینکه تعداد استفاده کنندگان از گوشی های همراه هوشمند بیشتر از سایر نقاط است این اطلاعات ترافیکی دقیق تر و قابل استناد می باشد، با این وجود در سایر شهرهای بزرگ نظیر اصفهان ، شیراز ، مشهد ، رشت ، کرمانشاه و ... همچنین این امکان قابل مشاهده و استفاده می باشد .
این سرویسی است که در نگاه اول، همگی گوگل را به خاطر وجود آن و تسهیل رفت و آمدهای شهری مورد تحسین قرار می دهند اما در واقع استفاده کننده اصلی این سرویس خود گوگل می باشد و بیشترین منفعت حاصله از آن در غنی تر کردن بانک های اطلاعاتی خود و آگاهی از بافت و ساختار شهری و رفتار های اجتماعی شهروندان نصیب این مجموعه می شود و امکان استفاده برای سایر سرویس های اطلاعاتی دیگر را هم فراهم می کند .
امتیاز و دیدگاه کاربران
۰
از
۵0 نفر امتیاز دادهاند
قدرت
3.5
دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید
مرتب سازی دیدگاه ها براساس:
جدیدترین دیدگاه ها
مفید ترین دیدگاه ها
دیدگاه خریداران
آیا این دیدگاه برایتان مفید بود؟
5
5