مقایسه گوشی Poco X6 Pro و Poco F6 برای آن دسته از افرادی که بین انتخاب یک گوشی گیمینگ مردد هستند اهمیت زیادی دارد. علیرغم اینکه گوشی Poco F6 با قیمت بالاتر و به عنوان یک شبه پرچمدار توسط این برند چینی روانه بازار می شود ولی گوشی Poco X6 Pro نیز به واسطه بهره مندی از مشخصات سخت افزاری قابل قبول و امکانات مناسبی که دارد، می تواند به رقابت با این گوشی گران قیمت بپردازد.
برای اینکه تفاوت گوشی پوکو F6 و پوکو X6 Pro را بیان کنیم، به سراغ پردازنده، سرعت شارژ باتری و تعداد دوربین های آن ها می رویم. این دو گوشی از جنبه های مختلف شباهت هایی نیز به هم دارند. هر دو گوشی در سال ۲۰۲۴ روانه بازار شده اند. صفحه نمایش یکسان هر دو گوشی نیز برای کاربران جذابیت زیادی خواهد داشت. علاوه بر این از نظر کیفیت صدا و پشتیبانی از شبکه اینترنت نیز شیائومی دو گوشی را مشابه همدیگر طراحی و تولید کرده است. در عین حال وجود تفاوت های بین دو گوشی از زیر برند شیائومی سبب شده است ما در این مطلب به سراغ مقایسه آن ها برویم. با ما همراه باشید تا مقایسه گوشی پوکو اف 6 و پوکو ایکس 6 پرو را از نقطه نظرهای مختلف انجام دهیم.
مقایسه طراحی و ساخت پوکو X6 Pro و پوکو F6
در گام نخست برای مقایسه گوشی پوکو X6 Pro را پوکو F6 به سراغ طراحی ظاهری آن ها می رویم. جایی که این دو گوشی هیچگونه شباهتی به هم ندارند.
گوشی پوکو اف 6 برای افرادی که به دنبال خرید گوشی کلاسیک هستند و یک انتخاب با طراحی ساده را جستجو می کنند، می تواند گزینه ای مناسب باشد. در طرف دیگر گوشی پوکو ایکس 6 پرو گزینه ای عالی برای افرادی است که به دنبال طراحی مدرن تر هستند. گیمرها ممکن است علاقه بیشتری به مدل طراحی گوشی Poco X6 Pro داشته باشند. هر دو گوشی ارائه شده توسط شیائومی از نظر طول و عرض مشابه هم هستند. با این حال به لطف اینکه جزیره ای در قاب پشتی گوشی پوکو X6 Pro قرار دارد، ضخامت آن نسبت به گوشی پوکو اف 6 بیشتر است.
از نظر وزن نیز می توان گفت که دو محصول ارائه شده توسط شیائومی در یک دسته مشغول به رقابت هستند. نکته مهمی که می تواند برای برخی کاربران جذابیت داشته باشد تفاوت در رنگ های این دو گوشی است.
اگر قصد خرید گوشی پوکو X6 Pro را دارید، می توانید به سراغ گزینه های زرد رنگ، خاکستری و مشکی بروید. نسخه زرد رنگ این گوشی از شیائومی دارای روکش چرم مصنوعی است. استفاده از این روکش بر روی قاب پشتی سبب شده است تا کاربرها حس بهتری هنگام کار کردن با آن داشته باشند. در طرف دیگر گوشی پوکو F6 نیز با رنگ های تیتانیومی، آبی و مشکی به بازار عرضه می شود.
با بررسی کیفیت بدنه و فریم دو گوشی متوجه می شویم که از این منظر نیز شباهت هایی دارند. شیائومی از پلاستیک برای ساخت بدنه دو گوشی استفاده کرده است. علاوه بر اینکه پلاستیکی بودن بدنه قیمت آن را کاهش می دهد، سبب شده است که وزن هر دو محصول به زیر ۲۰۰ گرم برسد. کیفیت بدنه دو گوشی را می توان قابل قبول عنوان کرد. حتما بلافاصله پس از خرید گوشی پوکو ایکس 6 پرو و خرید گوشی پوکو اف 6 برای آن ها یک قاب محافظ نیز بخرید.
با مقایسه کیفیت بدنه نمی توان یکی از گوشی ها را نسبت به دیگری برتر دانست. بر روی هر دو گوشی فریم پلاستیکی را نیز مشاهده می کنیم. علیرغم اینکه شیائومی از فریم آلومینیومی برای این گوشی استفاده نکرده ولی با تست های صورت گرفته به نظر می رسد که از مقاومت بالایی برخوردار باشند.
هر دو گوشی از نظر چیدمان کلیدها شبیه به هم هستند. در سمت راست بدنه گوشی پوکو X6 Pro و گوشی پوکو F6 می توانیم کلیدهای پاور و ولوم را مشاهده نماییم. در سمت چپ این دو گوشی چیزی وجود ندارد. پورت شارژ، اسلات سیم کارت، اسپیکر و میکروفون را در قسمت پایین گوشی و همچنین اسپیکر دوم را می توانیم در قسمت بالای گوشی مشاهده نماییم.
به سراغ پنل جلویی این گوشی ها برای مقایسه پوکو X6 Pro و پوکو F6 می رویم. جایی که بر روی هر دو گوشی یک صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی قرار دارد. شباهت این دو گوشی از نظر پنل جلویی نیز قابل توجه است. هر دو گوشی با حاشیه های کم اطراف نمایشگر به بازار عرضه می شوند. به هیچ عنوان حاشیه های اطراف صفحه نمایش نام کار کردن با این گوشی ها کاربر را اذیت نخواهد کرد. لنز دوربین سلفی را می توانیم بر روی قسمت بالایی صفحه نمایش دو گوشی به شکل حفره ای مشاهده نماییم.
سامسونگ برای محافظت از صفحه نمایش گوشی پوکو ایکس 6 پرو ترجیح داده به سراغ یک محافظ مناسب تحت عنوان گوریلا گلس ۵ برود. در طرف دیگر گوشی گران تر یعنی گوشی پوکو F6 با یک محافظ گوریلا گلس ویکتوس در اختیار شما قرار می گیرد. از این منظر می توان گفت که گوشی گران قیمت تر، تکنولوژی بالاتری را با خود حمل می کند.
شکل چیدمان دوربین هر دو گوشی تفاوت زیادی با هم دارد. شیائومی مطابق استانداردی که برای گوشی های سری X انتخاب کرده بر روی گوشی پوکو X6 Pro یک جزیره مستطیلی را برای قرار دادن دوربینها به کار گرفته است. بر روی جزیره انتخاب شده قاب پشتی علاوه بر سه سنسور دوربین یک فلش نیز مشاهده می کنیم. این سنسورها بیرون زدگی نسبتا کمی را نیز با خود دارند.
خبری از محوطه خاص یا جزیره برای سنسورهای دوربین گوشی پوکو اف 6 مشاهده نمی کنیم. دو لنز سنسورهای این دوربین به شکل عمودی با اندازه بزرگ مشاهده می شوند. در کنار آن ها یک فلش می توان مشاهده نمود. هرچند که ابعاد سنسورهای این گوشی از حد معمول بزرگتر هستند ولی نمی توان آن را مرتبط با کیفیت دوربین دانست. بیشتر شیائومی قصد داشته که از جنبه تبلیغاتی این طراحی استفاده کند.
گوشی پوکو X6 Pro با گواهینامه IP54 روانه بازار می شود. بهره مندی از این گواهی نشان می دهد که به هیچ عنوان محصول ارائه شده توسط شیائومی در برابر آب مقاومت ندارد. تنها در برابر ذرات خیلی ریز گرد و غبار این گوشی می تواند مقاومت مناسبی از خود نشان دهد. هر چند که تا حدود نسبتا کمی گوشی Poco X6 Pro در برابر پاشش قطرات باران مقاوم است ولی توصیه می کنیم که به هیچ عنوان ریسک استفاده از آن را در این شرایط نپذیرید.
در طرف دیگر گوشی پوکو F6 قرار گرفته که مجهز به گواهینامه IP64 است. یک گوشی که با توجه به قیمت بیشتر نسبت به رقیب خود از گواهی بهتری برخوردار بوده و می تواند در برابر آب و رطوبت مقاومت نسبتا بالاتری داشته باشد.
یک جمع بندی از کیفیت ساخت و نوع طراحی دو گوشی نشان می دهد که از نظر شکل ظاهری هر کدام برای دسته ای از کاربران می توانند انتخابی جذاب باشند. با این حال از نظر کیفیت بدنه و مقاومت بدون تردید گوشی Poco F6 انتخابی بهتر برای کاربران است
مقایسه گوشی Poco F6 و Poco X6 Pro از نظر صفحه نمایش
مقایسه گوشی پوکو X6 Pro و پوکو F6 از نظر صفحه نمایش و کیفیت آن نشان می دهد که در این بخش می توان بیشترین شباهت را بین آن ها مشاهده نمود. به طور کلی می توان گفت که همه چیز از نظر صفحه نمایش یکسان است.
شیائومی برای هر دو گوشی خود ترجیح داده به سراغ صفحه نمایش با ابعاد ۶.۷ اینچی برود. هر دو گوشی مجهز به پنل AMOLED هستند. از نظر نرخ نوسازی، رزولوشن، تراکم پیکسلی و نسبت تصویر نیز با دو گوشی کاملا یکسان مواجه خواهیم بود. نرخ نوسازی صفحه نمایش این گوشی ها ۱۲۰ هرتز، رزولوشن آن ها ۲۷۱۲ در ۱۲۲۰ پیکسل و تراکم پیکسلی آن ها نیز ۴۴۶ پیکسل در اینچ است. به هیچ عنوان نمی توانیم تفاوتی بین این دو گوشی از نظر صفحه نمایش مشاهده نماییم. از نظر استانداردهای مختلف نیز دو صفحه نمایش با پشتیبانی از دالبی ویژن و +HDR10 مقابل دیدگان شما قرار می گیرند.
برای اینکه مقداری تفاوت جزیی عرض صفحه نمایش دو گوشی مشاهده کنیم، می توانیم از پردازنده آن ها کمک بگیریم. به لطف تراشه قدرتمند گوشی پوکو F6 مقداری تاثیر آن را بر روی کیفیت پردازش تصاویر می توان مشاهده نمود. هر دو گوشی با حداکثر روشنایی ۱۲۰۰ نیت به بازار عرضه می شوند. به همین علت کاربر هیچگونه مشکلی برای تماشای محتوا در زیر تابش مستقیم نور خورشید ندارد.
مقایسه گوشی پوکو F6 و پوکو X6 Pro از نظر کیفیت صفحه نمایش نشان داد که نمی توان ایراد خاصی از آن ها گرفت. هر دو گوشی از این منظر در سطح بالایی قرار می گیرند.
مقایسه سخت افزار و پردازنده گوشی پوکو ایکس 6 پرو و پوکو اف 6
هنگام مقایسه دو گوشی مانند پوکو X6 Pro و پوکو F6 باید جانب انصاف را رعایت کرده و قیمت آن ها را نیز در نظر بگیریم. با توجه به اینکه گوشی Poco F6 قیمت بیشتری نسبت به رقیب خود دارد، بدیهی است که با سخت افزار دست بالا روانه بازار شود. برند چینی برای گوشی پوکو X6 Pro به سراغ مدیاتک رفته و از این شرکت یک تراشه تحت عنوان دیمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا را انتخاب کرده است. پردازنده ای 4 نانومتری که دارای ۸ هسته بوده و به راحتی می تواند سنگین ترین بازی ها را پردازش نماید. بر روی این گوشی می توان پردازنده گرافیکی Mali_G615 MC6 را مشاهده کرد. این پردازنده قدرت مناسبی داشته و در تست هایی که بر روی عملکرد آن صورت گرفته متوجه شدیم که می تواند رضایت کاربران را جلب کند.
در طرف دیگر گوشی گران قیمت پوکو F6 قرار دارد. شیائومی برای این گوشی ترجیح داده به سراغ کوالکام رفته و یک چیپست قدرتمند را انتخاب کند. گوشی Poco F6 مجهز به پردازنده Snapdragon 8s Gen 3 است. پردازنده ای که یک سر و گردن نسبت به رقیب عملکرد بالاتری دارد. هنگامی که تست های مختلف را بر روی عملکرد پردازنده و عملکرد پردازنده گرافیکی انجام دادیم، متوجه شدیم که گوشی پوکو F6 می تواند تا ۳۷ درصد عملکردی بهتر داشته باشد.
این گوشی به لطف بهره گیری از پردازنده گرافیکی Adreno 735 هماهنگی ایده آلی در این بخش ها دارد.
اگر قصد خرید گوشی پوکو X6 Pro را دارید، می توانید از بین نسخه های ۸ گیگابایتی و ۱۲ گیگابایتی انتخاب خود را انجام دهید. این گوشی در نسخه های ۲۵۶ گیگابایتی و ۵۱۲ گیگابایتی از نظر حافظه داخلی روانه بازار می شود. در طرف دیگر امکان خرید گوشی پوکو F6 نیز با کانفیگ های ۸ گیگابایتی و ۱۲ گیگابایتی و در دو نسخه ۲۵۶ گیگابایتی و ۵۱۲ گیگابایتی وجود دارد. با توجه به اینکه امکان اضافه کردن کارت حافظه را بر روی هیچ کدام از گوشی ها ندارید، در خرید خود دقت کنید که چه مقدار فضای ذخیره سازی نیاز دارید که بعدا دچار مشکل نشوید.
یک جمع بندی از مقایسه پردازنده گوشی پوکو X6 Pro و پوکو F6 نشان می دهد که گوشی گران قیمت تر می تواند به راحتی در این بخش پیروز شود. فراموش نکنید که گیمرها می توانند از گوشی ارزان تر یعنی پوکو X6 Pro نیز برای انجام بازی استفاده کنند.
مقایسه نرم افزار و رابط کاربری
شیائومی هر ساله گوشی های میان رده و شبه پرچمدار را با تنوع بالا روانه بازار می کند. در سال ۲۰۲۴ نیز این برند تصمیم گرفت که دو گوشی جذاب را در اختیار کاربران بگذارد. هر دو میان رده مجهز به آخرین نسخه از سیستم عامل جدید شیائومی هستند.
پشتیبانی از رابط کاربری HyperOS نشان می دهد که کاربران می توانند در این بخش به راحتی انتخاب خود را انجام دهند. به صورت پیش فرض هر دو گوشی با اندروید ۱۴ روانه بازار می شوند. شیائومی اعلام کرده است که آپدیت نرم افزاری را تا 3 سال برای هر دو گوشی ارائه می دهد. خوشبختانه برنامه های آزار دهنده به صورت پیش فرض بر روی گوشی مشاهده نمی شوند. کار کردن با این رابط کاربری بسیار ساده است. از این بخش به هر دو گوشی نمره قبولی می دهیم.
مقایسه دوربین های Poco F6 و Poco X6 Pro
با مقایسه دوربین های Poco X6 Pro و Poco F6 می توان به تفاوت عملکرد محصولات شیائومی برخورد کرد. در این بخش باید رقابت بین ۳ دوربین بر روی گوشی Poco X6 Pro و 2 دوربین بر روی گوشی Poco F6 را بررسی نماییم. شاید در ابتدا بسیاری از کاربران 3 دوربینه بودن گوشی Poco X6 Pro را یک برتری مطلق در نظر گیرند. با این حال عملا هنگام استفاده از دوربین ۲ مگاپیکسلی این گوشی متوجه می شوید که کارایی چندانی ندارد.
مقایسه دوربین اصلی
بر روی گوشی Poco X6 Pro که یک گوشی 3 دوربینه است می توان دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی را مشاهده نمود. در حالت پیش فرض تصاویری که با استفاده از دوربین اصلی این گوشی به ثبت می رسانید ۱۶ مگاپیکسلی هستند. هر دو محصول با بهره گیری از قابلیت OIS یا لرزشگیر اپتیکال در اختیار شما قرار می گیرند. به همین علت هنگام عکاسی با آن ها متوجه می شوید لرزش دست ها تاثیر چندانی بر روی کیفیت تصاویر نخواهد گذاشت.
گوشی Poco F6 با یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی در اختیار کاربران قرار می گیرد. این دوربین به صورت پیش فرض تصاویر را با کیفیت ۱۲.۵ مگاپیکسل ثبت می کند.
به مانند گوشی بر روی این محصول نیز می توان فوکوس خودکار و لرزشگیر ois را مشاهده نمود. اگر قصد عکاسی در نور روز را دارید دوربین Poco X6 Pro عملکردی بهتر خواهد داشت. در واقع تصاویر ثبت شده با این گوشی جزئیات بیشتری داشته و واقعی تر هستند. این در حالیست که با گوشی Poco F6 می توان تصاویر را در شب با کیفیت بهتر ثبت کرد. این دوربین هنگام عکاسی در شب تمایز بین سایه ها و نورها را به خوبی انجام می دهد.
با دوربین اصلی هر دو گوشی می توانید به فیلمبرداری 4k بپردازید. در کل عملکرد دو گوشی در زمینه فیلمبرداری یکسان است.
مقایسه دوربین اولتراواید
شیائومی بر روی هر دو گوشی خود یک دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی را قرار داده است. تصاویری که با دوربین فوق عریض این گوشی ها ثبت می کنید کیفیت قابل قبول دارند. با استفاده از این دوربین ها می توان عکاسی از مناظر طبیعی را به خوبی انجام داد. هر دو میان رده ارائه شده توسط شیائومی قادر به پوشش ۱۲۰ درجه ای خواهند بود.
مقایسه دوربین سلفی
در گام آخر برای مقایسه گوشی Poco X6 Pro و Poco F6 از نظر دوربین به سراغ دوربین سلفی آن ها می رویم. بر روی گوشی Poco X6 Pro می توان یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی مشاهده نمود. این در حالیست که شیائومی یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی را بر روی گوشی Poco F6 قرار داده است.
در عمل کاملا متوجه می شوید که تصاویر سلفی ثبت شده با هر دو گوشی تفاوت چندانی ندارند. این دو دوربین می توانند بر روی سوژه فوکوس مناسبی داشته باشند. پس زمینه تصاویری که با دوربین این گوشی ها به ثبت می رسانید به شکل کاملا طبیعی تار می شوند. هم با دوربین سلفی گوشی Poco F6 و هم با دوربین سلفی گوشی Poco X6 Pro می توان فیلمبرداری 1080 پیکسلی را انجام داد. این یعنی امکان فیلمبرداری با رزولوشن 4k را نخواهید داشت.
مقایسه امکانات Poco F6 و Poco X6 Pro
با مقایسه امکانات دو گوشی متوجه می شویم که در این زمینه نیز تقریبا عملکردی مشابه دارند. شیائومی تلاش می کند از لحاظ نرم افزار محصولاتی با کیفیت قابل قبول در اختیار کاربران بگذارد.
یکی از قابلیت های ویژه گوشی Poco F6 امکان ثبت اسکرین شات بدون دخالت دست است. یک قابلیت که ژست های حرکتی هوایی آن را نامگذاری کرده اند. با استفاده از این گوشی کاربر می تواند بدون استفاده از دست از صفحه گوشی خود اسکرین شات بگیرد.
علاوه بر این قابلیت به کار رفته برای توقف ویدیوهای در حال پخش نیز کاربردی است. کاربران می تواند از این ویژگی استفاده کرده و ویدیوی در حال پخش را جلو یا عقب ببرند.
امتیاز و دیدگاه کاربران
۰
از
۵0 نفر امتیاز دادهاند
قدرت
3.5
دیدگاه خود را درباره این مطلب بیان نمایید
مرتب سازی دیدگاه ها براساس:
جدیدترین دیدگاه ها
مفید ترین دیدگاه ها
دیدگاه خریداران
آیا این دیدگاه برایتان مفید بود؟
5
5